Over F*K
F*K Theater is een nieuw initiatief van theatermakers Ferenc Alexander Zavaros en Karina Bes. F*K Theater onderscheidt zich door het maken van muzikale en poetische voorstellingen op het raakvlak van het persoonlijke en het maatschappelijke.KARINA BES is momenteel werkzaam als regisseuse, docente en performer. Ze behaalde een MA in dramaturgie/creative development aan de Professional School of the Arts in Utrecht, rondde de studie musical uitvoerend af aan de Kunsthumaniora in Antwerpen en behaalde haar BTh aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Ze maakte deel uit van het Directors Lab 2007 (Lincoln Center Theater, New York), waarvoor zij een beurs ontving van de VandenEnde foundation. Ze nam deel aan de Nu-workshop (2009; M-Lab, Amsterdam), waarvoor zij een beurs ontving van het scholingsfonds voor Kunst en Cultuur.

Recent regisseerde zij onder meer De Kolibries (F*K Theater i.s.m. The Internationalists), Ja Zuster, Nee Zuster (MFLS, Leiden), Levittown (F*K Theater), Christiane (F*K Theater, Amsterdam Fringe Festival), Lucky (F*K Theater, New York), Voorjaarsontwaken (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht), Wrath (The Internationalists, New York), (M-Lab; regie-assistente), KEET (De Wereldband, Nationale tour; regie-assistente), Wat zien ik?! (Nurt, Rijswijk) en Rent (Virgiel, Delft).

Als performer, speelde zij hoofdrollen in de musicals The Wild Party, Rent en Jesus Christ Superstar, en is zij de leadzangeres van het muziektheaterduo Kar-Ma.

Meer informatie: www.karinabes.comFERENC ALEXANDER ZAVAROS schrijft voor toneel, film en voor zijn eigen plezier. Na zijn studie sociale psychologie, en een aantal lange reizen, besloot hij zich volledig toe te leggen op het schrijven voor een publiek. Hij behaalde zijn BTh in Writing for Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Recentelijk schreef hij onder meer de voorstellingen Lucky (International Theatre Festival, New York en New Theatre, Sydney), Levittown (F*K Theater, Tour), Arts-Engel (Acteerstudio, Tour), Christiane (Amsterdam Fringe Festival, Amsterdam) en Sluitingstijd. Ook schreef hij mee aan het scenario voor de film Anna, Hannah en Anna (Theater aan huis). Hij is daarnaast actief als vertaler/bewerker voor toneel. Daarnaast schreef hij een aantal korte stukken in opdracht.

Meer informatie: www.zavaros.net