Talenten
Hieronder vind je alle talenten die meewerkten aan een van onze producties.

Anne van der Lelie
Bobby Hodgson
Caroline Bech
Conrad Le Bron
Corine Vuyk
Denise van Dorst
DP Woltering
Drew Wilson
Fernando Torres
Geertje Chappin-Peeters
Guy Simon
Hoa X
Hoji Fortuna
Inger van der Zanden
Jen Green
Joan Wessel
Joost van de Peppel
Joseph Nizeti
Karin Bakker
Kelly Hayes
Lauren Keating
Liene Stradina
Linnet van der Wal
Manon Franken
Marc Montagne
Marco Rot
Marlot van Lit
Martine Kuijn
Nathalie Schriel
Nick Hutson
Nick van Diem
Pauline van Leeuwen
Pnina Schupper Levy
Ramon Klein
Renate van Dijk
Renske Fortuin
Sama Ky Balson
Stephan der Kinderen
Stijn Fransen
Susanne van Schaick
Suzanne van der Hoorn
William Oaks IV

Anne van der Lelie (Levittown)Anne van der Lelie volgt van jongs af aan zang, dans en spellessen bij het Centrum voor de Kunsten in Spijkenisse. Momenteel studeert ze aan de ‘Dutch Academy of Performing Arts’ waar ze onder meer les krijgt van Maike Boerdam en Wieneke Remmers. Vanuit school speelde zij de voorstellingen ‘Midzomernachtdroom’ (Titania) en ‘Guys and Dolls’ (Sara Brown). Ze speelt momenteel bij Theatergroep Suburbia (Driestuiversopera). In Levittown speelt ze de rol van het jongste zusje Lily.

Corine Vuijk (Christiane)Corine Vuyk houdt zich al van jongs af aan bezig met toneel en zang. Op de basisschool volgde ze al lessen toneel, zang en beweging. Ze voltooide haar musicalopleiding aan het ‘s Gravendreefcollege (musicalprofielschool) in Den Haag. Momenteel volgt ze dramalessen bij Karina Bes en zanglessen van Tim Akkerman. Corine was te zien in verschillende producties en recentelijk speelde ze onder meer in Christiane (workshop), de Bokkerijders van Greg&Baud en Het Sprookjesbos (Sjakie).

Denise van Dorst (Christiane)Denise van Dorst volgde zang, dans (klassiek en jazz) en spellessen bij onder meer de SKVR in Rotterdam en de MusicalAll Factory in Tilburg. Daarna volgde zij gedurende twee jaar lessen bij Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam en volgde ze onder meer zanglessen bij Annemarie Willems en Nele Mennes. Zij speelde in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (Vertelster) en in de voorstellingen Boeien en Starting Now van MusicAll Around. Momenteel is ze lid van de theaterzanggroep Prestige en is ze binnenkort te zien in Seussical, the musical van theatergroep Rits.

Drew Wilson (Lucky - Sydney)Drew Wilson studeerde in 2010 af aan The Victorian College of The Arts. Hij volgde daarnaast talloze workshops en masterclasses op het gebied van zang en theater. Als acteur speelde hij onder meer in de voorstellingen Bite Size (Duivel), Ghetto (Srvlik), Twelfth night (Sebastian), en The Room (Bert & Mister Sands). Daarnaast speelde hij onder mee in de film Crownies (Toby Bowen). In Lucky speelde hij de rol van Mr. John.

Fernando Torres (Lucky - NYC)De in Chili geboren Fernando studeert momenteel af aan de La Guardia College (NYC) in de richtingen dans en theater. Daarnaast volgde hij diverse workshops op het gebied van theater en film. Hij speelde onder meer in Fragments of a Father (Boy), Macbeth (First Murderer), Hamlet (Francisco) en The Real Inspector Hound (Moon).

Geertje Chappin-Peeters (Levittown)Geertje Chappin-Peeters is van jongs af aan bezig met musical. Ze volgde zanglessen bij Mariska Simon, Martine de Jong, Roos van Lint en Jitske Bras en momenteel bij Ella Dijkhuizen. Ze zong bij verschillende koren en is momenteel leadzangeres bij het ensemble Vocal 5. Ze speelde in verschillende musicalproducties bij onder meer Greg en Baud Productions, het CKC en Kidztudio. Ook volgde ze solfège-, drama- en danslessen. In Levittown speelt Geertje de rol van Rebecca.

Hoa X (Lucky - Sydney)Hoa X studeerde in 2010 af aan de Australia Academy of Dramatic Art. Hij volgde daarnaast onder meer lessen aan het National Institute of Dramatic Art in Sydney. Hij was in het theater onder meer te zien in Attempts on her Life, Blood Wedding, Sites of Power en Titus Andronicus. Daarnaast speelde hij verschillende film- en televisierollen. Naast acteur is Hoa ook werkzaam als zanger en gitarist.

Hoji Fortuna (Lucky - NYC)De in Angola geboren Hoji Fortuna acteert voor theater en televisie. Hij studeerde onder meer aan de Stella Adler Studio of Acting. Hij speelde bij het Teatro Nacional in Lissabon. Hij was onder meer te zien in Two Gentlemen of Verona (Pantino), A Time for Farewells (Alex) en A Filha Rebelde (Cubano). Op filmgebied was hij onder meer te zien in Honeysuckle (Preacher) en Code Name (Sam Malik). Verder was Hoji regelmatig te zien op de Portugese televisie.

Inger van der Zanden (Christiane)Inger van der Zanden volgde 4 jaar zang, dans en spellessen bij de VAK centrum voor de kunsten in Delft. Tevens zat ze hier twee jaar in de selectieklas musical. Zij volgde daanaast privé-zanglessen bij Jitske Bras. Recentelijk speelde zij onder meer in Bohemian Rhapsody (Killer Queen) en Tabula Rasa (Moeder). In september start zij met de studie muziektheater aan het Fontys conservatorium in Tilburg.

Joan Wessel (Levittown)Joan Wessel volgt van jongs af aan zang, dans en spellessen, onder meer bij de Jeugdtheaterschool Leiden. Ze studeert aan de Dutch Academy of Performing Arts, waar ze begon in de richting musical, maar na haar tweede jaar overstapte naar de richting vocal. Ze was te zien in verschillende musicals en was als backing-vocal betrokken bij verschillende evenementen. Ze verleent binnenkort haar medewerking aan Musical Classics in Ahoy. Ze geeft daarnaast als docente jazz/ballet lessen aan kinderen. In Levittown speelt ze de rol van Mae.

Joost van de Peppel (Christiane)Joost van de Peppel groeide op in een gezin waar muziek altijd centraal heeft gestaan, maar niemand echt muzikaal is. Daarom leert Joost pas op zeventienjarige leeftijd de basgitaar als instrument kennen en is vanaf dat moment verkocht. Het blijkt een gouden greep, want twee jaar later wordt hij toegelaten tot de VSB-fonds talentenklas. Onder intensieve begeleiding van Harm van Sleen en Erik Rutjes wordt hij klaargestoomd voor toelating tot het conservatorium, maar ziet daar later vanaf. Met de band Karantenne krijgt hij airplay op radio 2 en is daarnaast te horen in talloze andere bandjes.

Lauren Keating (Wrath)Lauren Keating is een freelance regisseuse uit New York City. Ze studeerde regie aan de NYU: Tisch School of Performing Arts. Ze maakte deel uit van het 2007 Directors Lab bij het Lincoln Center Theatre in New York, The Drama League Directors Project en the Old Vic/New Voices Exchange. Ze regisseerde zowel in New York als voor verschillende regionale projecten. Tot haar favorieten, behoren Eartha(Jimmy’s #43), The Confidence Man (Woodshed Collective),Great Nights (Cooper Union), Al’s Business Cards (At Play i.s.m. the Old Vic), Real Life Blog (The Public Theatre, Workshop), The Ride (Prospect Theater), Hamlet (The Public Theatre, Workshop), MurderCake (Peculiar Works Project), Flight 1/23 (The Internationalists), en Measure for Measure (The Sage Theater). Voor meer informatie: www.lauren-keating.com.

Manon Franken (Levittown)Manon Franken begon op jonge leeftijd met het volgen van dans, zang en theaterlessen bij Jeugdtheater Hofplein. Ze zit momenteel in de laatste fase van haar opleiding aan de Nederlandse Musical Academie, waar ze onder meer les kreeg van Simone Kleinsma, Pia Douwes en Willem Nijholt. Ze speelde onder meer in de voorstellingen Op Kamers, Oude berichten en Rauw. Momenteel is ze te zien als Erica van Beusekom in de musical Oorlogswinter. In Levittown speelt ze de rol van Anna.

Marlot van Lit (Levittown)Marlot van Lit volgt van jongs af aan zang, dans en dramalessen bij onder meer het Centrum voor Kunst en Cultuur in Zoetermeer. In 2011 won ze het Vocalicious zangconcours en won vele prijzen op het HKZ muziekconcours. Ze volgde zanglessen bij Martine de Jong en momenteel bij Ella Dijkhuizen. Ze speelde in verschillende musicalproducties. Momenteel is ze de leadzangeres van het vocale ensemble Vocal 5.

Martine Kuijn (Christiane)Martine Kuijn heeft een grote passie voor theater. Sinds de middelbare school, doet ze niets liever dan op het podium staan. Via een weg van uiteenlopende producties, rollen en lessen wil zij zich zo ver mogelijk ontwikkelen in haar spel, zang en dans. Ze werkt als dramadocente op een middelbare school. Ze speelde onder meer in de muziek-theatervoorstellingen Wat kan beter? (Gabriela) Het land van Q (Kyra) en speelde diverse rollen in Quito (Ecuador).

Nathalie Schriel (Christiane)Nathalie Schriel volgde na de havo het Tussenjaar (vooropleiding) bij Jeugdtheaterschool Rabarber, waar ze onder meer les kreeg in muziektheater, spel, zang, dans en theatraal performen. Ze was onder meer te zien in producties van Rabarber (Sjakie en de Chocoladefabriek) en het Rijswijks Jeugdtheater. Daarnaast maakte ze een aantal theatrale performances voor publiek. Ze start dit jaar met de opleiding musical-artiest aan de Dutch Academy of Performing Arts. Daarnast zal ze te zien zijn in Wat zien ik?! (NURT) en Alice in Wondeland (Rabarber).

Nick van Diem (Christiane)Nick van Diem begon op jonge leeftijd met zingen en gitaar spelen. Hij zong tijdens zijn middelbare schooltijd een aantal jaar in de band Piece of Cake. Vervolgens maakte hij de overstap naar het theater en volgde lessen zang, dans en spel aan de Vrije Akademie in Delft. Recentelijk was hij te zien in Bohemian Rhapsody (Gaileo) en Mamma Mia (Harry).

Renske Fortuin (Levittown)Renske Fortuin volgde van jongs af aan zang, dans en spellessen en studeert momenteel aan de Nederlandse Musical Academie. Ze krijgt onder meer les van van Diana Hidding, Simone Kleinsma en Pia Douwes. Ze was te zien in verschillende producties. In Levittown speelt ze de rol van de oudste zus Martha.

Stijn Fransen (Levittown)Stijn Fransen volgt van jongs af aan zang, dans en wist toen al dat ze later als musical-actrice aan de slag wilde. Ze volgt haar musicalopleiding aan de Nederlandse Musical Academie. Ze kreeg onder meer les van Simone Kleinsma, Fred Butter, Willem Nijholt en Barry Stevens. Ze was onder meer te zien in Sprookjes in de mist (Regie: Dorine Niezing), Mussen en Zwanen (Regie:Vaster van Ardenne), Set Noise en Op Kamers (regie: Alexandra van Marken). In Levittown speelt ze de rol van Rose.

Susanne van Schaick (Christiane)Susanne van Schaick werd op jonge leeftijd aangenomen bij het Nederlands Musical Ensemble en stroomde vervolgens door naar de Dutch Academy of Performing Arts, waar ze komend jaar zal afstuderen in de richting musical. Ze krijgt hier lessen zang, dans, drama en musical. Ze heeft in deze vijf jaar een prachtige CV opgebouwd. Ze was onder andere te zien als danseres tijdens het spektakel Equilibrio, ze zong in het ensemble van The Lost and Found Orchestra in Carré, voor de koningin onder leiding van Guido’s Orchestra, VARA Lieve Paul, Ijsgala-Wentink Events en ze zong als backing vocals voor Mary Poppins in. Naast het performen, regisseert ze en schrijft ze stukken voor theater, waarvan haar laatste stuk Normaal!? te zien zal zijn op verschillende festivals.

Suzanne van der Hoorn (Levittown)Suzanne van der Hoorn rondde haar musicalopleiding af aan de Bristol Academy of Performing Arts. Ze was onder meer te zien in Spring Awakening van het Redgrave Theatre (Martha), in A Little Night Music (Charlotte), en zong daarnaast in talloze shows en evenementen in zowel Engeland als Nederland. In Levittown speelt ze de rol van Celeste.

William Oaks IV (Wrath & Lucky - NYC)William oaks IV haalde in 2005 zijn BFA in Theatre Arts Administration aan de Howard University. Hij is onder meer werkzaam als producer, model, choreograaf en acteur. Hij begon op zeer jonge leeftijd met dansen en trainde in onder meer ballet, Afrikaanse dans en hiphop. Hij ontving een beurs voor het American Dance Festival. Hij choreografeert voor theater en televisie. Als danser/acteur speelde hij onder meer in Wrath en Lucky van F*K Theater. Als producer was hij onder meer betrokken bij "Making the Band" en "Teen Moms".